Metakognitiv terapi i Aarhus

Metakognitiv terapi er en evidensbaseret behandlingsform. Hvis du er plaget af f.eks. stress, angst, usikkerhed, overtænkning, og depression, kan du få hjælp med metakognitiv terapi i Aarhus og online hos psykolog.

Hvad er metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi er en nyere behandlingsmetode, som er videnskabeligt baseret. I modsætning til mange andre psykologiske metoder, arbejder man i metakognitiv terapi ikke med at grave i fortiden. Derfor er metakognitiv terapi ofte mere skånsom end andre behandlinger.

I metakognitiv terapi lærer du at håndtere udfordringer mere effektivt. Du får hjælp til at kontrollere dine tankeprocesser, f.eks. at stoppe med at overtænke, lave katastrofetænkning m.m. 

“Lev mere, tænk mindre”

Måske har du læst bogen “Lev mere, tænk mindre” og vil nu gerne lære at stoppe overtænkning. Bogen bygger nemlig på metakognitiv terapi. I et forløb med metakognitiv terapi i Aarhus kan du selv lære at slippe bekymringer, grublerier m.m. Derved kan du leve mere og tænke mindre.

Forskning viser, at metakognitiv terapi er effektivt

Både resultater fra klinisk praksis og forskning viser, at metakognitiv terapi er en effektiv behandlingsmetode. Derfor er metoden blevet særdeles populær de seneste år.

Hvad kan behandles med metakognitiv terapi?

Metakognitiv terapi i Aarhus og online

Problemer løses ikke via bekymring

Alle mennesker møder løbende reelle problemer og udfordringer. Det helt store problem består dog ofte i måden, vi mennesker håndterer disse på.

Mange mennesker forsøger nemlig at løse problemer via lange grublerier og bekymringer. Vi gør det med en god intention, men resultatet er dårligt. Vi ved nemlig fra både forskning og behandling, at når vi bruger en masse tid på at bekymre os, gruble, analysere m.m., øger vi risikoen for udvikling af bl.a. angst, stress, depression og indre uro. Derfor er det vigtigt at styre sine bekymringer og stoppe med at overtænke. Det kan dog føles lettere sagt end gjort.

Lær effektive strategier med metakognitiv terapi

I et forløb med metakognitiv terapi hos en psykolog kan du heldigvis få hjælp til dette. Gennem psykologsamtalerne får du kontrol over måden, du reagerer på dine tanker og følelser.

Som psykolog ser jeg det som min opgave at hjælpe dig til at lære nye strategier, som er mere hensigtsmæssige. Dermed bliver du i stand til selv at kunne håndtere udfordringer fremadrettet og forebygge såvel som behandle stress, angst, indre uro, usikkerhed, depression m.m.

Metakognitiv terapi giver dig kontrollen tilbage

Vi får alle positive såvel som negative tanker og følelser. Selvom negative tanker og følelser kan være ubehagelige, er de i sig selv ikke et problem. Du kan ikke lære at stoppe med at have negative tanker og følelser – selvom det virkelig ville være dejligt. Til gengæld kan du lære at styre, hvor meget tid og opmærksomhed, du giver dem.

Formålet med metakognitiv terapi er at lære at lade negative tanker og følelser være. Når vi ikke griber fat i dem og f.eks. lader være med at bruge tid på at bekymre os over dem, går de nemlig hurtigere over. Når du lærer at lade negative tanker, følelser og fysiske fornemmelser være, hjælper du således dig selv.

Du kan læse meget mere om metakognitiv terapi ved at trykke lige her.

    ‘

Psykolog uddannet i metakognitiv terapi

Jeg, psykolog Danielle Dahlhus, er certificeret i metakognitiv terapi. Jeg har gennemført en international uddannelse i behandlingsmetoden hos professor Adrian Wells, som har grundlagt metakognitiv terapi.

Mens alle kan kalde sig terapeut, er psykolog en beskyttet titel. I et forløb hos mig er du derfor sikret, at du ikke blot får metakognitiv terapi hos en, der f.eks. bare har læst en bog om emnet eller været til et foredrag. Jeg har netop både en uddannelse som psykolog og adskillige års erfaring som klinisk psykolog udover at have gennemført den internationale specialuddannelse i metakognitiv terapi.

Psykolog med forskerbaggrund

Derudover har jeg en baggrund inden for forskning. Som psykolog vægter jeg højt, at de redskaber, jeg tilbyder, skal være forskningsbaserede og effektive. Sådan får du som klient den bedste hjælp. Jeg forholder mig kritisk til de metoder, jeg anvender, og tilbyder ikke mine klienter tilfældige redskaber eller lignende.

Metakognitiv terapi i Aarhus/online

Jeg holder til i Aarhus og har haft klinik her i en del år. Samtidig har jeg tilbudt online forløb, da der har været stor efterspørgsel. Jeg har nu valgt kun at tilbyde samtaler online, da dette har en masse fordele for mine klienter. Det kan du eventuelt læse meget mere om ved at trykke lige her.

Anbefalinger fra tidligere klienter

“Danielle er bare knivskarp, sympatisk og totalt ligetil. Meget effektivt forløb.”

– Mand i 60’erne

“Bekymringer?? Det er ikke længere noget, jeg gør i, efter at have gået hos Danielle 🙂 Jeg har lært at slippe tankerne. Totalt livsændrende.”

– Kvinde i 60’erne

“Havde fået Danielle anbefalet i et netværk for erhvervsledere. Jeg har nu afsluttet et meget givende forløb hos Danielle. Det har både styrket mig i mit arbejde som direktør i en stor virksomhed, men også i mit privatliv, hvor jeg nu har meget mere ro, nærvær og glæde.” 

– Mand i 50’erne

”Sygdomme, hospitaler og alt i den retning har i mange år været noget, der har givet mig angst. Jeg har tidligere gået ved to psykologer uden rigtigt at få det bedre.

Jeg læste om metakognitiv terapi og valgte at starte ved Danielle. Det er jeg vildt glad for. Selv om jeg ikke bare var kureret med det samme, og selv om det var krævende at arbejde med tingene hos Danielle i starten, så har det givet en utrolig forandring i mit liv. Danielle blev ved med at hjælpe mig til at lære at bruge redskaberne, gav mig flere og støttede mig hele vejen igennem. Efter noget tid lærte jeg for alvor at bruge dem, så nu fylder tanker om sygdom slet ikke nær så meget i mit liv, og jeg går ikke i panik længere, når jeg mærker noget i kroppen”.

– Kvinde i 40’erne

”Danielle har hjulpet mig til ikke længere at være fastlåst i mit tankemylder. Jeg har meget mere overskud og lyst til ting igen nu. Min kone siger også, hun sagtens kan mærke en forskel”.

– Mand i 30’erne

Jeg vil naturligvis give dig mine varmeste anbefalinger. Jeg har gennem mit forløb hos dig, oplevet dig som en utrolig kompetent og professionel psykolog. Din personlighed og være måde har passet perfekt til mig. 

Du var rigtig hurtig til at få identificeret de områder jeg specielt skulle arbejde med og give mig gode værktøjer til at gøre netop dette. Du var god til at stille de rigtige spørgsmål og få mig til at indse tanke- og handlemønstre som jeg gjorde ubevidst.

Jeg var aldrig kommet dertil hvor jeg er nu uden dine kompetencer og jeg vil helt sikkert tage fat i dig igen i fremtiden.”

– Mand i 30’erne

”Jeg har i mange år døjet med følelsen af ikke at være god nok især som mor. Udover det har jeg siden, jeg var helt ung, haft tendens til at overtænke selv helt små ting.

Efter mit forløb hos Danielle oplever jeg, at jeg griber tingene helt anderledes an og derfor har det meget bedre. Danielle hjalp mig til at se, hvad der egentlig var mit problem og gav mig så løbende værktøjer til at arbejde med det. Jeg har virkelig lært meget i de 7-8 online samtaler, jeg har haft hos Danielle. Vigtigst af alt har jeg det meget bedre med mig selv, og jeg lader mig slet ikke længere gå på af små ting. Det føles som en befrielse”.

– Kvinde i 40’erne

Læs mere om behandling af de forskellige lidelser her

Scroll to Top