Om psykolog Danielle Dahlhus

Hvem er jeg?

Jeg er uddannet psykolog (cand.psych) fra Aalborg Universitet med speciale i søvnproblemer. Jeg arbejder også dagligt med behandling af angst, depression, stress, tankemylder, lavt selvværd og OCD via metakognitiv terapi. Derudover tilbyder jeg erhvervscoaching. Det er typisk ledere, virksomhedsejere, direktører m.m., jeg har i individuelle forløb her.

International uddannelse i metakognitiv terapi

Udover min uddannelse som psykolog, har jeg gennemført en 2-årig international specialuddannelse i metakognitiv terapi hos Adrian Wells, som har udviklet metakognitiv terapi. Derudover har jeg modtaget 160 timers supervision i metakognitiv terapi. Det betyder, at jeg udover flere års klinisk erfaring også har dygtiggjort mig via meget faglig sparring og et stærkt teoretisk fundament. Jeg deltager fortsat løbende i supervision, da jeg prioriterer at blive ved med at forbedre mig yderligere.

Fokus på langvarige løsninger

Jeg trives i mit arbejde som psykolog og gør mig hver dag umage for at yde mit bedste i forhold til de personer, der søger min hjælp. Derfor tilpasser jeg ethvert samtaleforløb til netop dine behov og fokuserer på at give dig løsninger, som ikke kun virker her og nu, men også på lang sigt.

Tavshedspligt

Som psykolog har jeg tavshedspligt om det, du fortæller under samtalerne. Tavshedspligten er forudsætningen for din tryghed og er helt basal for et vellykket forløb. Tavshedspligten betyder, at de ting, du fortæller mig, forbliver mellem os og således ikke bliver delt med andre.

Mange års forskningserfaring

Ved siden af mit arbejde som privatpraktiserende psykolog arbejder jeg løbende med forskning. Jeg har beskæftiget mig med forskning siden 2014 og er blevet udpeget som en af landets førende eksperter i søvnbehandling. Jeg er bl.a. blevet inviteret til at etablere et nyt videnscenter for søvn med nogle af de bedste forskere og læger inden for feltet.

Mit engagement i forskning kommer af min interesse for altid at gøre behandlinger og indsatser mere effektive. Jeg stræber mod, at vi hver dag bliver bedre og hurtigere til at behandle forskellige udfordringer og yde støtte til mennesker, når de har brug for det.

Jeg holder mig opdateret på forskningen, specielt inden for søvn, og forholder mig kritisk til de metoder, jeg anvender. Det sikrer, at du i et forløb hos mig får strategier og redskaber, der gennem forskning er dokumenteret som effektive, og som samtidig passer til lige præcis dig og dine beho

Hos mig er der plads til at græde, grine og alt derimellem

Selvom jeg arbejder ud fra en meget videnskabelig tilgang, så vægter jeg respekt, empati og nærvær højest. For mig er det vigtigt, at du føler dig tryg og tilpas, når vi har samtaler, og at du netop får noget ud af samtalerne.

Når mennesker opsøger mig, behandler jeg deres tillid med den største respekt. For mange er det et stort skridt at gå til en psykolog. Det kan være forbundet med en nervøsitet, det tager tid, koster mange penge og kan være mentalt krævende. Jeg møder mine klienter med empati, anerkendelse, nysgerrighed, oprigtig interesse, rummelighed, respekt og solid faglighed.

I samtaler hos mig vil du opleve, at der er plads til både at grine og græde. Der er plads til dig og alle de følelser samt tanker, du oplever. Selvom jeg baserer terapien på forskning, arbejder jeg ikke ud fra nogen standardiseret ramme men tilpasser ethvert forløb til den enkelte klient.

Jeg anbefaler gerne andre psykologer, hvis jeg vurderer, du kan få bedre hjælp hos en af dem

For mig er det vigtigt, at enhver klient får den rette hjælp og støtte. Derfor tøver jeg aldrig med at anbefale dig en anden psykolog, hvis jeg f.eks. vurderer, at du kan få bedre hjælp et andet sted. Uanset hvor dygtig en psykolog, man er, så er ingen psykologer eksperter i alt. Det gælder også for mig.

Jeg mener, at du fortjener den bedst mulige hjælp, uanset hvad du står med. Derfor ser jeg det som min opgave at fortælle, når du kan få bedre hjælp hos en anden psykolog end mig.

I stedet for at være god nok til mange ting fokuserer jeg på at være knivskarp på udvalgte områder og udfordringer. Bl.a. derved sikrer jeg en høj kvalitet i mit arbejde. Det betyder også, at jeg ikke tilbyder hjælp til alle former for udfordringer.
Hvis du eksempelvis ønsker hjælp til spiseforstyrrelse, så er der masser af kvalificeret hjælp at hente. Selvom jeg ved en del om spiseforstyrrelser, så er jeg ikke nær så dygtig som de psykologer, der har specialiseret sig inden for dette felt. Af respekt for dig vil jeg derfor altid hellere anbefale dig at opsøge en af dem i stedet for at starte hos mig.

Scroll to Top