Søvnproblemer og behandling

Psykolog Danielle Dahlhus har i flere år behandlet søvnproblemer i Aarhus og Brabrand. Her kan du læse mere om bl.a. baggrunden for søvnbehandlingen.

Psykolog og specialiseret søvnbehandler

Jeg har beskæftiget mig intensivt med behandling af søvnløshed og søvnforstyrrelser siden 2016. Jeg har bl.a. været ansat som psykolog i en Forskningsenhed i Aalborg, Region Nordjylland, hvor jeg udviklede samt ledte et forskningsprojekt om søvn. Jeg har også tidligere været tilknyttet en søvnklinik på et privathospital, hvor de andre behandlere var læger.

I dag sidder jeg som en af de førende eksperter i behandling af søvnproblemer og har haft egen klinik i Aarhus i flere år.

Psykolog med forskningsbaggrund inden for søvn

Selvom dårlig søvn og for lidt søvn er særdeles udbredte problemer, er vi desværre meget få specialiserede behandlere. Mange behandlere nævner, at de kan behandle søvnproblemer, men få er specialiseret i området.

Jeg har ikke blot arbejdet målrettet med behandling af søvnproblemer i mange år, men har også forsket i søvnbehandling. Derudover holder jeg mig løbende grundigt opdateret på forskning i søvn. Det sikrer, at klienter hos mig ikke får tilfældig eller begrænset behandling, men hjælp som er forskningsbaseret.

Effektiv hjælp mod søvnproblemer

Få hjælp til søvnproblemer hos Psykolog Danielle Dahlhus, hvis du: 

Har du allerede prøvet hjælp hos læge, psykolog m.m.?

Mange af mine klienter har tidligere opsøgt hjælp hos læge, psykolog, sygeplejerske, søvncoach m.m. Desværre kommer de til mig, fordi de endnu ikke har fået den rette hjælp. Flere af mine klienter har prøvet sovepiller eller tager fortsat sovemedicin for at sove bedre. Dette er ikke nogen hindring for behandlingen hos mig. Ofte har mine klienter, når de starter, netop et ønske om at kunne trappe ud af sovemedicinen.

Behandling af søvnproblemer kræver ofte et dybdegående kendskab til de biologiske betingelser, som styrer søvnen. Derudover også en detaljeret forståelse af de psykologiske mekanismer, der kan føre til for lidt søvn og dårlig søvn.
For at kunne behandle søvnproblemer effektivt, er det også nødvendigt, at man som behandler kan lave en korrekt udredning. Det forudsætter bl.a., at man kender til de meget forskellige typer af søvnforstyrrelser. Når man som behandler ikke kender indgående til disse, vil man ofte risikere at anvende en behandlingsmetode, som ikke passer til den enkelte person. Søvnproblemer kan nemlig ikke behandles bare på én måde. Der er store forskelle på tværs af søvnforstyrrelserne, men også mellem hver klient. 

Kurser og oplæg til fagpersoner

Søvn betyder lige så meget for vi menneskers fysiske og psykiske sundhed, som kost og motion gør. Selvom søvn kan virke så simpelt og let for de mennesker, der næsten hver aften falder hurtigt i søvn, er søvn meget komplekst. Korrekt behandling heraf kræver derfor ekspertise i søvn.

Hvert år underviser jeg mange fagpersoner i søvn. Det er ofte læger, psykologer, sygeplejersker, fysioterapeuter og lign. Grundet min mangeårige dedikation til søvnbehandling både i form af forskning og klinisk praksis, kan jeg lære andre fagpersoner mere om søvn. Jeg holder også foredrag om søvn til personer, som bare gerne vil lære mere om søvn. F.eks. hvad man kan gøre for at sove bedre.

I mine oplæg og foredrag fortæller jeg bl.a. ofte om; hvad er søvn, hvad ved vi om søvn, hvorfor er søvn vigtigt, hvordan kan vi sove bedre, hvornår har man søvnproblemer, hvordan behandler man søvnproblemer m.m. Ethvert oplæg tilpasses dog til den enkelte situation. Jeg holder f.eks. oplæg for faglige selskab, virksomheder, institutioner, på konferencer m.m.
Vil du gerne sikre bedre søvn for dig selv og dine kollegaer? Eller vil du gerne undervises i, hvordan man kan behandle søvnproblemer? Hvis du er interesseret i et oplæg om søvn, så kontakt mig gerne på: mail@danielledahlhus.dk med din forespørgsel og modtag et uforpligtende tilbud. 

Behandling af søvnproblemer i Aarhus (Brabrand) tidligere

Jeg har i flere år haft klinik i Aarhus, hvor jeg har behandlet søvnproblemer. I staren behandlede jeg søvnproblemer i Aarhus C og senere i Brabrand. Sideløbende har jeg tilbudt online samtaler.
Med tiden har jeg erfaret, at online psykologsamtaler virker lige så godt som fysiske samtaler. Forskning understøtter også, at online terapi er  effektiv (Etzelmueller et al., 2020; Berryhill et al., 2019).

Hvorfor vælge online samtaler hos psykolog?

Udover den dokumenterede gode effekt af online terapi, er der en række fordele sammenlignet med fysiske samtaler.

  • Du kan sidde derhjemme, på arbejdet eller et helt tredje sted. Du vælger selv.
  • Du kan have samtaler i dine egne vante rammer.
  • Du sparer transporttid, betaling for parkering og tid i venteværelset. Det er oftere lettere at få passet ind i en travl kalender, når man “kun” skal afsætte en lille time til samtalen frem for ekstra tid til at komme frem og tilbage til klinikken.
  • Jeg kan tilbyde flere tider uden for almindelig arbejdstid nu, hvor jeg ikke længere altid skal sidde i klinikken i Aarhus.
  • Det hjælper også til, at jeg kan holde min ventetid lidt længere nede, således du hurtigere kan få hjælp.

Derfor har jeg valgt ikke længere at have klinik i Aarhus. Klienter, som tidligere har fået hjælp hos mig til behandling af søvnproblemer i Aarhus eller Brabrand, er selvfølgelig fortsat meget velkomne hos mig f.eks. til en opfølgende samtale. Samtalen vil dog så afholdes online i stedet for i Aarhus/Brabrand.

Biologisk optimering, CBT-I eller metakognitiv terapi

Som psykolog har jeg fokus på at hjælpe mine klienter bedst muligt hurtigst muligt.

I et forløb hos mig vælger jeg strategier og metoder specifikt ud fra, hvilke problemer med søvnen du oplever. Ofte lærer jeg mine klienter teknikker og redskaber, som målrettet optimerer de biologiske mekanismer i søvnen. I mange tilfælde anvender jeg også de mest effektive psykologiske metoder. Her bruger jeg enten CBT-i (kognitiv adfærdsterapi mod søvnløshed/insomni) eller metakognitiv terapi.

Du kan læse meget mere om selve behandlingen ved at trykke lige her.

Få hjælp mod søvnløshed hos psykolog

Vil du gerne have målrettet hjælp mod søvnproblemer? Så er du meget velkommen hos mig. Du kan se mine ledige tider nedenfor.

Anbefalinger fra tidligere klienter

Det at jeg tog kontakt til Danielle ændrede mit liv! Troede aldrig jeg kom til at sove som et “normalt” menneske igen, men det gør jeg nu. Den vigtigste ændring er nok at jeg ikke er bange for at gå i seng længere, og angsten ved at ramme aftentid er forsvundet. Det har givet mig mit overskud og energi tilbage. Derudover føler jeg at jeg er klædt på med de værktøjer jeg har behov for, hvis jeg en anden gang skulle opleve at ramme et dårligt søvnmønster. Jeg ville ønske at dette var min første behandlingskontakt i den lange mølle med “hjælp” jeg har været i gennem de sidste 2 år, søvnmedicin inklusiv. 

Af hjertet tak for din hjælp, Danielle!”

– Kvinde i 20’erne

Du kan læse flere anbefalinger ved at trykke lige her.

”Jeg valgte at starte et forløb hos Danielle efter perioder, hvor kvaliteten af min søvn havde påvirket min hverdag dertil, hvor det havde negative konsekvenser. Jeg havde mistet kontrollen og lysten til at sove og havde ikke en tilgang til at genskabe kontrollen. Efter et trygt men kort forløb hos Danielle fik jeg redskaber og en ny tilgang til at løse mit problem, og for første gang i årevis oplever jeg overskud og de positive effekter fra søvn”.

– Mand i 20’erne

“Ærligt talt troede jeg ikke så meget på, at nogle samtaler ved en psykolog kunne ændre på min søvn, men jeg var desperat, så jeg gav det et forsøg. Det har jeg bestemt ikke fortrudt. Før tænkte jeg hele tiden på min søvn, fordi jeg ikke fik nok søvn. Nu tænker jeg faktisk aldrig længere på det”.

– Mand i 40’erne

Scroll to Top